Samtaleterapi for børn, unge og forældre

Narrativ psykoterapi

Der kan være mange årsager til at søge samtaleterapi. Oftest når mennesker opsøger samtaleterapi, så er det fordi, noget er problematisk og smertefuldt. Problematikken kan fylde så meget, at det kan opleves som en livsforstyrrelse eller være begrænsende. Derfor kan det være en god ide at opsøge en psykoterapeut eller en psykolog.


Mange har spurgt mig, hvad en psykoterapeut er, og hvad forskellen er på en psykoterapeut og en psykolog.

En psykolog har en 5 årig universitetsuddannelse efterfulgt af en autorisation og evt. specialisering i klinisk psykologi. En psykolog kan diagnosticere psykiske lidelser. 

En psykoterapeut har en anden uddannelse typisk inden for pædagogik, socialt arbejde eller sundhedsområdet. Der kræves flere års praksiserfaring forud for optagelsen på psykoterapeutuddannelsen, hvor man specialiserer sig indenfor samtaleterapi.

Både en psykolog og en psykoterapeut arbejder med samtaleterapi, som har til formål at hjælpe mennesker med psykiske og følelsesmæssige udfordringer samt med at forstå og håndtere deres tanker, følelser og adfærd.


Narrativ psykoterapi adskiller sig fra andre former for psykoterapi ved at fokusere på, hvordan mennesker skaber mening gennem de fortællinger, de har om sig selv og deres liv. Narrativ psykoterapi interesserer sig udover identitet også for den kulturelle og sociale kontekst. I narrativ psykoterapi ses problemet som problemet og mennesket som mennesket. Det betyder, at jeg ikke ser dig som værende et problem, men at det er noget, der er adskilt fra dig. Problemer opstår, fordi der er noget andet, der er vigtigt og betydningsfuldt fremfor det, man er i lige for tiden. 


Jeg er uddannet narrativ psykoterapeut ved DISPUK, som er en godkendt uddannelse under Dansk Psykoterapeutforening. Som medlem er jeg berettiget til at anvende betegnelsen MPF (medlem af Dansk Psykoterapeutforening), som er et kvalitetsstempel på, at jeg opfylder kriterierne og skal leve op til foreningens etiske regler. Herunder at få supervision.

Min tilgang er, at du er eksperten i dit liv, og at vi i et samarbejde skal udfolde dine fortællinger samt undersøge relationer, livshistorier og begivenheder, der har været med til at forme den måde, du ser og oplever dig selv på. Det kan både være positive og negative begivenheder eller relationer, som har sat sine spor. Men det kan også være aftryk af kulturen, du har været i, samt de normer, der har været på spil. 

Hvilken form for samtaleterapi, der er det rigtige for dig afhænger af, om du har en god fornemmelse af terapeuten, og om du føler dig tryg. Et godt råd er derfor at tage imod mit tilbud om 20 minutters gratis telefonsamtale.


Håber dette gav mening for dig, ellers er du velkommen til at spørge. 

Privatlivspolitik

OK